Noutati

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale: Conferința Drepturile creatorilor în domeniul audiovizual 

Ministerul Culturii, Oficiul de Film și Investiții Culturale și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), în parteneriat cu Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) organizează, cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, conferința Drepturile creatorilor în domeniul audiovizual

Evenimentul se va desfășura luni 22 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 17.30, la sala Aula a Ministerului Culturii.

Conferința își propune să aducă în atenția publică câteva teme de importanță în domeniu, organizate în cadrul unor paneluri de discuții: proprietate intelectuală în educație; bazele drepturilor de autor și drepturilor conexe ale titularilor de drepturi din domeniul filmului și al producțiilor audiovizuale; finanțarea producției de film prin programul de cash rebate, cumularea surselor de finanțare din mai multe state europene.

În deschiderea conferinței va lua cuvântul ministrul culturii, Raluca Turcan, și vor urma la microfon: Ana Mirea (Manager Oficiul de Film și Investiții Culturale), Andrei Ijac (Director General al ORDA), Viorel Chesaru (Director General UPFAR-ARGOA).

Conferința va fi continuată cu următorii invitați: prof. Viorel Roș (Președinte al Asociației Științifice de Dreptul Proprietății Intelectuale), prof. dr. Elena Roxana Vișan (Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria“ din Ploiești), Cristian Florescu (Șef Serviciul Relații Internaționale și Proiecte, ORDA), Bogdan Ficeac (Manager General Dacin Sara), Viorel Chesaru (Director General UPFAR-ARGOA), Luisa Creață (avocat UPFAR-ARGOA), Laurenţiu Oprea (Director Executiv UPFAR-ARGOA), Ana Mirea (Manager Oficiul de Film și Investiții Culturale), Gabriela Suciu (Prodecan Facultatea de Film, Universitatea Națională de Arta Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“), Julien Chiappone-Lucchesi (Directorul Institutului Francez din România).

Programul panelurilor:

10:00 – 10:15 Accesul în incintă al participanţilor 

10:15 – 10:45 Deschidere – discurs Raluca Turcan, Ministrul Culturii

  • Ana Mirea, Manager Oficiul de Film și Investiții Culturale
  • Andrei Ijac, Director General ORDA
  • Viorel Chesaru, Director General UPFAR-ARGOA

10:45 – 11:30 ORDA – Educația, Proprietatea Intelectuală și Cultura, între deziderat și realitate

11:45 – 12:30 Drepturile creatorilor, online și offline  

12:30 – 13:15 pauză

13:15 – 14:00 Dacin Sara – Drepturile autorilor – scenariști și regizori și activitatea Dacin Sara

14:15 – 15:00 UPFAR-ARGOA – Producătorii de film și opere audiovizuale

15:00 – 15:45 pauză

15:45 – 16:30 Cash rebate în România

16:45 – 17:30 Cash rebate – finanțare internațională

17:30 Cuvânt de închidere 

Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public și profesioniștilor din industriile creative și media. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

Pentru o bună gestionare a evenimentului și comunicarea documentelor prezentate în cadrul panelurilor, vă rugăm să confirmați participarea prin completarea formularului, până la data de 18 aprilie 2024.

Detalii suplimentare pot fi obținute la adresa andreea.vraja@ofic.ro

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share